Leverandør: Nr. 50566. Gartnervænget øst 18, 5240 Odense NØ Danmark

 

 

Vi elsker farven grøn

Gartneriet Vestdal er et familieforetagende der specialiserer sig i prydplanter af forskellig slags.

 

Vi har 7 faste medarbejdere fordelt ved 4 gartnere og 3 ufaglærte. Heraf gerne mindst 1 elev idet vi gerne vil være med til at sikre at erhvervet også fremover har dygtige og kompetente gartnere. Alt stikkearbejdet med Ceropegia er udliciteret til Gartneriet Agrodar i Kauno, Lithauen med hvem vi har et glimrende samarbejde.

Gartneriet ligger i hjertet af fyn lidt uden for Odense

 

Det er ejet af os, Annette og Jan Knudsen igennem de sidste 23 år. Da vi startede var der 4 træhuse på i alt 2.400 m², og og ét plasthus på 600 m². Da vi løbende har bygget til har vi i dag 7.500 m². I 2006 købte vi nabogartneriet på 5.000 m2. Som pt er udlejet.

Vores produkter

CUPHEA HYSSOPIFOLIA -
"JAPANSK MYRTE"

 

Nyd denne flotte plante.

 

Japansk Myrte holder, trods navnet, mest til i Guatamala, Mexico og Honduras.Cuphea Hyssopifolia hører til Lythraceae familien og gror til en kompakt plante med fine, små blade og Lilla til hvide blomster. Den kan blive omkring 60 cm høj og næsten en meter bred.

 

Vandes regelmæssigt og bør altid holdes let fugtig, da den ikke kan klare udtørring. uphea Hyssopifolia kan gødes let og placeres lyst eller i direkte sol blot ikke i områder varmere end stuetemperatur. Vi har denne skønne plante i forskellige farver.

CEROPEGIA - "HJERTERANKER"

 

Ceropegia eller Hjerteranke, som den populært kaldes, er en fantastisk alsidig plante, som kan bruges til mange, mange ting. En kort beskrivelse af ceropegia er svær at give, da man kunne beskrive en endeløs række af anvendelser. Hvis man skulle gøre et forsøg ville Mette Østergaards beskrivelse af denne plante være et rigtig godt bud.

 

"Hjerter på snor – i meterlange ranker, er som skabt til tidens boligdesign. Hjerterankerne kan falde ud over hængepottens kant i badeværelsesvinduet eller fra en hylde på væggen. Rankerne kan hænge som et gardin i køkkenvinduet, eller slynge sig omkring et smukt stativ, som en skulptur i stuen. Planten med disse mange muligheder hedder hjerteranke, Ceropegia woodii.

 

Hjerterne er plantens blade, og de sidder to og to langs de trådtynde stængler. De hjerteformede blade har på forsiden smukke mønstre, mens bladenes bagside er ensfarvede i purpur. Der er tre typer af hjerteranke, én med sølvspættede blade, en anden rødbroget og den sidste er temmelig grøn. Hjerteranke er først og fremmest en plante, der gør sig bemærket ved de smukke hjerteblade. Men blomstre gør den skam også. Blomsterne er ikke iøjnefaldende, men ganske charmerende og ligner små lygter.

 

Hjerteranke er nem at passe med hensyn til vanding. Den kræver kun lidt vand og skal tørre ud mellem hver vanding. Det vigtigste er at undgå overvanding. Her skal man tænke på, at jo mørkere og køligere planten står, jo mindre vand bruger den. I et badeværelse har den måske kun brug for en overbrusning i ny og næ. Om sommeren gødes sparsomt, og om vinteren gødes slet ikke.

 

Hjerteranke tåler at stå meget lyst i direkte sol, men den kan også klare sig mere tilbagetrukket i rummet. Hvad temperaturforhold angår er den også yderst tolerant, blot temperaturen holder sig over frysepunktet. Ceropegia er kommet til os fra det østlige Afrika."

 

 

Kontakt tlf: 28875320 / 66102461. Copyright: Gartneriet Vestdal, 2013. Design & teknik: Addjour

Sender besked...

Server fejl...

Din besked er sendt...

Send os en besked

Her ligger vi

Leverandør: Nr. 50566. Mail: vestdal@vestdal.dk. Adresse: Gartnervænget øst 18, 5240 Odense NØ Danmark